top of page

EPOKA E
SHITJES
MODERNE

EXPLOROJMË DIFERENCIMIN

Hapi i parë drejt shitjes moderne

Udhëtimi ishte udhërrëfyesi i digitalizimit.

Udhëtimi ishte udhërrëfyesi i digitalizimit.
Por, ndryshimi i pritshmerive  të konsumatorëve – të përshpejtuara edhe nga pandemia – kanë krijuar një mundësi të re. Është koha që industria e udhëtimeve të shfrytëzojë sa më shumë atë që teknologjia mund te realizoje sot.

Por nga ta fillojmë?

 

Për t'i ndihmuar agjencitë të shkëlqejnë në shitjen moderne, ndërmorëm kërkime mes pothuajse 3,000 të anketuarve në mbarë botën, në SHBA, Arabinë Saudite dhe Japoni.

Ja çfarë mësuam.

1.
KONSUMATORËT KUJTUAN SHITËSIT QË OFROJNË EKSPERIENCA TË PAHARRUESHME

embrace-1024x928.jpg

Shitja efektive fillon me rindërtimin e markës. Kur klientët ndihen mirë me ju, atëherë ata ju kujtojnë. Madje ka gjasa te rikthen për më shumë. Në peizazhin konkurrues të shitjes të sherbimeve te udhëtimit online, kjo rrit rezervimet organike duke ulur koston dhe rritur biznesin. Plus, rindërtimi i markës suaj bind konsumatorët që të mbështeten në metasearch dhe u jep agjencive të udhëtimit online (OTA) një mundësi të madhe për të shkëlqyer.

 

Kërkimi  ynë theksoi lidhjen domethënëse midis rindërtimit të markës dhe eksperiencës superiore të klientit. Me fjalë të tjera, blerës i lumtur shitës i lumtur.

78 %

e udhëtarëve që mund të kujtojnë OTA-në që kanë përdorur, e përshkruajnë përvojën si mbi mesataren ose të shkëlqyer.

Pra, çfarë e bën një përvojë blerjeje të shkëlqyer?

2.
SHITËSIT E MËDHENJ PËRQËNDROHEN NË VLERËN E PRODUKTIT MBI CMIMIN

woman-ice-cream-12190977592x-1024x938.jpg

OTA janë shitësit më modernë të udhëtimeve. Ato ndryshuan fytyrën e udhëtimit, duke u mundësuar miliarda njerëzve të rezervojnë pushimet e  ëndrrave pa u ngritur nga shtrati - ose të frymëzojnë udhëtimin e ardhshëm pa vizituar dhjetëra site të ndryshme. OTA-të kanë qenë shumë të suksesshme, pavarësisht rritjes së operatorëve me kosto të ulët dhe motorëve metakërkues që i lane vend ofertave më të lira.

 

Por diferencimi ne çmim mund të jete në kurriz të gjërave të tjera ne interes te  klientëve (si të mos zgjohesh në orën 3 të mëngjesit për një fluturim, ose të sigurohesh që dhoma juaj ka pamjen që dëshiron). Në vend të kësaj, agjencitë ofrojne vlerë në kurimin e ofertave të shumta komplekse – duke u ofruar udhëtarëve jo të gjitha zgjedhjet, por ato te duhurat.

 

Ne pyetëm të anketuarit që mund të kujtonin OTA-në e tyre me nje pyetje tjetër vijuese: përtej konkurrencës së çmimeve, përse  ata blejnë përsëri atje?

PSE PREFERONI OTA-në TUAJ?

Marrja e ofertës së duhur për klientin e duhur në kohën e duhur është çelësi për të ofruar një përvojë fantastike dhe me  vlerë  të shitjes . Të anketuarit thanë se "zgjedhja" është arsyeja kryesore që ata kthehen në OTA-në e tyre të preferuar, e ndjekur nga afër nga "lehtësia e krahasimit" dhe "plotësimi i nevojave të tyre".

3.
SHITËS I SUKSESHËM NDËRTON NJË MARKË TË SUKSESSHME 

OTA-të investojnë seriozisht kohë dhe para në marketingun dixhital. Ata që fokusohen në ndërtimin markës – dhe fushatave për rritjen e klientelës– po i shohin vërtet përfitimet.

Kërkimi ynë zbuloi se agjencitë mund të rrisin besnikërinë duke menduar përtej çmimit dhe duke u ofruar konsumatorëve gjërat e mëposhtme, të renditura sipas rëndësisë:

1

Udhëzues dhe kurim të ofertave

2

Qartësi dhe transparencë se cfarë përfshihet në çmim

3

Informacione të thjeshta, të kuptueshme dhe lehtësisht të zgjedhura.

4.
VLERA DHE FILOZOFIA E  MARKËS SUAJ NXISIN TË ARDHURAT

Kërkimi ynë theksoi lidhjen e fuqishme të rezervimeve OTA me markën e krijuar. Kjo tregon përsëri se ndërtimi dhe vlera e markës ndikon ndjeshëm në të ardhurat dhe potencialin për të reduktuar kostot e blerjes ndaj klientit.

KUJTOJMË OTA QË U PËRDORËN

Ndoqën rezervimet e makinave

60 %

Ndoqën rezervimet e hoteleve

77 %

Ndoqën rezervimet e fluturimeve

65 %

5. 
JU KUJTOJMË QË NDERTIMI I MARKËS SUAJ ËSHTË AQ E RENDËSISHME NË INDUSTRINË E UDHËTIMIT

Kërkimi ynë tregoi se lidhja me markën është po aq e rëndësishme si për udhëtarët e biznesit ashtu dhe leisure. Megjithëse vetë udhëtimi, është diçka që udhëtarët duan ta kenë vetë kontrollin, shumë pak udhëtarë biznesi kanë një marrëdhënie konsumi me kompaninë e tyre të menaxhimit të udhëtimit (TMC). Plus, kerkimi ynë zbuloi se një sasi e konsiderueshme udhëtarësh të korporatave rezervojnë jashtë politikës së udhëtimit të kompanisë së tyre për plotësuar kërkesat e tyre.

Pra,një moment, le të futemi në mendjen e një udhëtari biznesi. Kur bëhet fjalë për planifikimin e një udhëtimi pune, pritshmëritë  janë jashtëzakonisht të larta. Kjo për shkak se punëdhënësit u kërkojnë njerëzve të tyre të udhëtojnë, duke u larguar nga jeta e tyre personale. Plus, që ata po paguajnë. Kështu që udhëtarët e biznesit presin një udhëtim të rehatshëm me shumë përfitime. Kerkimi ynë zbuloi  prioritetet e udhëtarëve të biznesit sipas rëndësisë:

1

Më shumë zgjedhje

2

Rehati

3

Opsione që mbështesin shëndetin dhe mirëqenien e tyre

4

Opsione që u mundësojnë atyre të pushojnë dhe të rikuperohen

Rezervimi jashtë politikës të korporatës së udhëtimit shkakton probleme për kompanitë rreth menaxhimit të shpenzimeve, përkujdesjes dhe negociatave me furnizuesit. Por nuk duhet të jetë në këtë mënyrë. Udhëtimi i biznesit mund të bëhet pjesë e gëzimit të punës - madje edhe një arsye për të qëndruar.

Group 1 (11).png

AGJENCITË E UDHËTIMIT JANË SHITËSIT MË TË MIRË MODERN

Shitja moderne është e lehtë për t'u shquar. Është e shpejtë dhe e lehtë. Është personale. Në dispozicion në çdo kohë. Përfshin shërbim cilësor. Pra, në vend që të konkurroni me çmimin, konkuroni me vlerën qe ofron,  është çelësi i diferencimit  – është hapi i parë drejt shitjes moderne. Agjencitë e udhëtimit mund të jenë shitës të vërtetë, sepse ato mund t'u ofrojnë klientëve komoditetin, zgjedhjen dhe shërbimin që dëshirojnë.

JA SI MUND TA BËJNË

Udhëtimi ishte industria e parë që u bë dixhitale dhe është ende jashtëzakonisht inovative. Por pritshmëritë e konsumatorëve janë formuar nga transformimi dixhital i industrive të tjera. Agjencitë e udhëtimit mund të modernizojnë përvojën e blerjeve në këto pesë fusha kyce.

Travelport Illustrations_Career (1).png

Vlerat dhe besimi i markës

Diferencimi bën ndryshimin. Për ta arritur, shitësit e udhëtimeve duhet të përqendrohen në vlerën, jo në çmimin më te lirë. Pa atë diferencim, besimi gërryhet. Dhe pa besim nuk ka asnjë transaksion - ose të paktën, asnjë transaksion kuptimplotë. Kur blerësit e kuptojnë vërtet vlerën tuaj, ata nuk do të kenë vështirësi t'ju kujtojnë, dhe kështu ju merrni klientë besnikë dhe ulni kostot e blerjes. Kjo është mënyra se si ne mund të ndryshojmë perceptimin se të gjithë shitësit e udhëtimeve janë "njësoj".

TRAVELPORT+_LOGO_SAND_RGB.png

Duke ndjekur njohuritë e fituara rreth shitjes moderne, në muajt në vazhdim, do të zbuloni se çfarë po bëjmë për të çuar përpara shitjen e udhëtimeve në platformën e gjeneratës së ardhshme, Travelport+

Different-paths.jpg
bottom of page