top of page

POLITIKA E COOKIES

1. Çfarë janë cookies?

Cookies janë skedarë të vegjël teksti që një faqe interneti ruan në kompjuterin ose pajisjen tuaj celulare kur e vizitoni atë. Për shembull, ato
lejojnë një faqe interneti të mbajë mend veprimet dhe preferencat tuaja (të tilla si identifikimi, gjuha, madhësia e shkronjave dhe preferencat e tjera të shfaqjes) për një periudhë të caktuar kohe, në mënyrë që të mos keni nevojë t'i rivendosni ato kur të ktheheni në faqe ose kur  lëvizni nga një faqe në tjetrën.

 

2. Si i përdorim cookies?


Ne përdorim cookies për një sërë arsyesh, të cilat të gjitha synojnë të përmirësojnë përvojën e përdoruesit për vizitorët në faqen tonë të
internetit. Në përgjithësi, ne përdorim tre lloje të cookie: cookie thelbësore, analitike dhe të marketingut. Me përjashtim të cookies
thelbësore, asnjë cookie tjetër nuk ruhet nga faqja jonë e internetit si parazgjedhje ("si parazgjedhje") përveç se nëse kemi pëlqimin tuaj për ta bërë këtë.

a) Cookie thelbësore
Ne kemi nevojë për këto cookie për ta bërë faqen tonë të internetit të funksionojë siç duhet. Prandaj, këto cookie nuk mund të çaktivizohen. Këto janë cookie që zakonisht nevojiten për të ofruar shërbime dhe veçori të kërkuara posaçërisht (p.sh. për të ruajtur artikujt e zgjedhur në shportën tuaj kur bëni një blerjet online ose për të plotësuar një formular në faqen tonë të internetit, etj.). Përdorimi i këtyre cookies është në interesin tonë legjitim dhe për këtë arsye ne nuk kërkojmë pëlqimin tuaj.

 

b) Cookie funksionale
Këto cookie përdoren për ta bërë më të përshtatshëm për ju që të përdorni faqen tonë të internetit sipas preferencave tuaja (p.sh. për t'ju treguar versionin e saktë të gjuhës së faqes sonë të internetit, për t'ju mbajtur automatikisht brenda  llogarisë suaj, etj.). Ne i përpunojmë këto cookie bazuar në pëlqimin tuaj. Nëse nuk na jepni pëlqimin tuaj për të përdorur këto cookie, ne nuk do t'i përdorim ato. Megjithatë, kjo mund të çojë në një përvojë jo optimale të përdorimit tuaj të faqes sonë të internetit (p.sh. mund t'ju duhet të vendosni të dhëna të caktuara në mënyrë të përsëritur, ne mund t'ju tregojmë faqen e internetit në gjuhën e gabuar, etj.).

c) Cookie analitike dhe statistikore
Ne mund t'i përdorim këto cookie për të vlerësuar performancën e faqes sonë të internetit, për shembull, si pjesë e proceseve dhe vlerësimeve tona analitike ose statistikore, në mënyrë që të përmirësojmë përmbajtjen ose të optimizojmë funksionalitetin e faqes sonë të internetit. Ne i përpunojmë këto cookie bazuar në pëlqimin tuaj. Nëse nuk na jepni pëlqimin tuaj për të përdorur këto cookie, ne nuk do t'i përdorim ato. Megjithatë, kjo mund të rezultojë në një përvojë jo optimale të përdorimit tuaj të faqes së të internetit, veçanërisht kur krahasohet me faqet e internetit që përdorin cookies analitike dhe statistikore.

d) Cookie marketingu
Këto cookie na ndihmojnë ne dhe reklamuesit e tjerë të shfaqim produktet, ofertat dhe reklamat më të rëndësishme jo vetëm në faqen tonë, por edhe gjetkë në internet (përfshirë, për shembull, në mediat sociale). Këto cookie na ndihmojnë gjithashtu të ofrojmë përmbajtje që është e përshtatur për ju dhe interesat tuaja. Ne i përpunojmë këto cookie bazuar në pëlqimin tuaj. Nëse nuk na jepni pëlqimin tuaj për të përdorur këto cookie, ne nuk do t'i përdorim ato. Në këtë rast, mund t'ju shfaqen gjithashtu oferta të parëndësishme ose më pak të rëndësishme ndërsa shfletoni internetin.

 

3. Si të kontrolloni cookies

Cilësimet e cookies mund të gjenden në [www.travelport-partner-albania.com/cookies] ose mund të vendosni këtu përpunimin e skedarëve dhe pëlqimet individuale: [Butoni i dukshëm "Cilësimet e cookies"]
 

Me përjashtim të cookies thelbësore, ne përdorim cookie bazuar në pëlqimin tuaj. Si parazgjedhje (d.m.th. nëse nuk na jepni pëlqimin tuaj) ne nuk përdorim cookie analitike, statistikore ose marketingu. Nëse dëshironi të ndryshoni fushëveprimin e pëlqimit tuaj, mund ta bëni këtë përsëri në çdo kohë te Cilësimet e Cookie.
 

Përveç ndryshimit të cilësimeve të cookie-ve, siç përshkruhet më lart, posaçërisht për faqen tonë të internetit, ju gjithashtu mund të vendosni përdorimin e skedarëve  në përgjithësi brenda cilësimeve të shfletuesit tuaj dhe/ose pajisjes terminale.
 

Ju mund të kontrolloni dhe/ose fshini skedarët e personalizimit sipas gjykimit tuaj. Mund të fshini çdo cookie që është tashmë në kompjuterin ose telefonin tuaj celular dhe mund të vendosni shumicën e shfletuesve ose aplikacioneve për të parandaluar ruajtjen e tyre. Megjithatë, nëse e bëni këtë, mund t'ju duhet të rregulloni manualisht disa preferenca sa herë që vizitoni sajtin dhe disa shërbime dhe veçori mund të mos funksionojnë.
 

Ju mund të gjeni cilësimet e privatësisë ku mund të refuzoni ose çaktivizoni përdorimin e cookies në menynë e shfletuesit tuaj. Ju gjithashtu
mund të ndryshoni cilësimet e shfletuesit tuaj për t'ju njoftuar sa herë që ju ofrohet një cookie. Ka gjithashtu shumë aplikacione të palëve të treta që ju lejojnë të bllokoni ose menaxhoni skedarët e skedarëve. Ju gjithashtu mund të fshini skedarët e personalizimit që ishin ruajtur më parë në pajisjen tuaj duke pastruar historinë tuaj të shfletimit. Sigurohuni që nëse e bëni këtë, të kontrolloni që fshi Cookies është klikuar.

 

4. Cookie specifike në faqen tonë

Aktualisht ne përdorim këto cookie në faqen tonë të internetit.

bottom of page