top of page
GettyImages-101557811.jpeg

PËRMIRËSOJMË SHITJEN E UDHËTIMIT

UDHETOJMË PËRSËRI, ZEMËR

Kufijtë po hapen. Çanta po  paketohen. Avionët janë plot me udhëtarë të emocionuar dhe hotelet janë plot gjallëri. Është zyrtare: udhëtimi po rimëkëmbet.

Deri në fund të vitit 2021, industria globale e udhëtimeve rikuperoi më shumë se 50% të aktivitetit të saj bruto krahasuar me nivelet para pandemisë. Dhe, nëse rimëkëmbja vazhdon përgjatë së njëjtës trajektore, mund të arrijë në 85% deri në fund të vitit 2022. Krahasojeni vetëm me dy vjet më parë, kur udhëtimet shkuan nga niveli më i lartë historik ne nivelin me ulët të të gjitha kohërave prej vetëm 5% të volumit  brenda natës. Jo keq

 

Por ndërsa udhëtimi rikthehet, mënyra e shitjes së tij është gjithashtu përsëri nën mikroskop. Sepse pas dy vitesh duke bërë pothuajse gjithçka në internet, konsumatorët presin më shume. Ne pyetëm 2000 njerëz nga e gjithë bota se si blerja e udhëtimit krahasohet me blerjen e mallrave, shërbimeve dhe përvojave në industri të tjera. Kështu na thanë.

NJERËZIT DËSHIROJNE TË UDHËTOJNË MË SHUMË SE GJITHÇKA

Udhëtimi është gjëja qe mezi pritem për të bërë në vitin 2022. Më shumë sesa këpucët e reja. Më shumë se sa picat me miqtë. Më shumë sesa koncertet në Glastonbury.

Njerëzit  bëjnë gjithçka që duhet për t'u larguar. Do habiteni se çfarë janë të gatshëm të sakrifikojnë për pushimet.

Për të udhëtuar njerëzit heqin dorë si vijon, për të paktën 6 muaj

Të shkojnë në koncert

Të blejnë rroba të reja

Të shkojnë në Spa

Të shkojnë në kinema

Të luajnë sporte

Të hanë në restorante

71 %

64 %

63 %

60 %

53 %

36 %

POR BLERJA E UDHËTIMIT NUK ËSHTË AQ ARGËTUESE

Ka një fjalë për dikë që nuk i pëlqen të shkojë me pushime. Jo, jo ate fjalë (është "shtëpia"). Megjithatë, janë mjaft të rralle sepse kerkimi ynë tregon se 93% e udhëtarëve e shohin udhëtimin ose të këndshëm ose shumë të këndshëm.

Edhe pse pothuajse të gjithëve u pëlqen të jenë me pushime, vetë përvoja e blerjeve të udhëtimit nuk po ngjall gëzim. Dhe kur hidhemi në SHBA – rajoni më i madh i udhëtimeve në botë – të dhënat japin një pamje të zymtë. Pothuajse gjysma (43%) e udhëtarëve në SHBA nuk u pëlqen të rezervojnë udhëtime. Nëse 43% e rajonit më të madh të udhëtimit në botë janë të pakënaqur, industria ka një problem të madh.

43%_2.png

E AMERIKANËVE NUK KËNAQEN NGA REZERVIMI I UDHËTIMIT

KA NJË HENDEK TË GJERË EKSPERIENCE

Hendeku midis blerjes për udhëtime dhe udhëtimit është mjaft i gjerë. Diku tjetër, konsumatorët e gjejnë gezimin e përvojës se blerjes me ate qe po  marrin në të vërtetë, si mallrat fizike, pajisjet elektronike apo veshjet.

Hendeku i përvojës midis pazarit për udhëtim dhe vetë udhëtimit 

64%

Hendeku i përvojës

26%

Njerëzit që i pëlqejnë vërtet udhëtimet

Njerëz që u pëlqen vërtet të rezervojnë udhëtime

MOS JA VEMË FAJIN GJENERATËS TJETËR

Është e lehtë të supozohet se vetëm gjeneratat tech kanë frikë të rezervojnë udhëtimet. Fatkeqësisht jo. Shumë grupmosha të ndryshme dhe lloje të ndryshëm udhëtarësh nuk po e shijojnë. Madje dhe vetë brezi dixhital Gen Z, që janë më të aftët me teknologjinë dhe të rehatshëm për të blerë gjithçka dhe çdo gjë në internet.

Spilled-Ice-Cream-Scaled-1-min.jpg

23%

E GEN Z NUK E PËLQEN REZERVIMIN E UDHËTIMIT

BLERJA DUHET TË JETË MË LEHTË

Njerëzit nuk po i pëlqejnë blerjet e udhëtimeve sepse janë shumë të ndërlikuara. Sidomos kur krahasohen me artikuj të tjerë që rezervojnë ose blejnë çdo ditë

Udhëtimi nuk po hyn në tre eksperiencat më të lehta të blerjes:

1. Rezervimi i një restoranti online

2. Blerja e rrobave online

3. Shfletimi dhe blerja e mallrave elektronike/fizike online

4. Udhëtimi

JO OFERTË E KOMBINUAR

Aplikacioni i ri nuk më shfaq ofertat ku janë së bashku hoteli dhe fluturimi. Mund të klikoj vetem ofertat individuale

JANË DAKORT EDHE AGJENCITË E UDHËTIMIT 

Agjencite e udhëtimit pajtohen se shitja e udhëtimeve duhet të jetë shumë më e thjeshtë dhe se modernizimi i shitjes të udhëtimeve do t'i ndihmojë ata të shesin edhe më shumë.

Tre të katërtat (74%) e agjentëve që anketuam pajtohen se blerja dhe shitja mund të thjeshtohet. Dhe 86% e agjentëve pajtohen se modernizimi do t'i ndihmojë ata të shesin më shumë.

Me merr aq shumë kohë sa më duhet ta mbyll biznesin tim te  ri. Tani për tani, unë jam mjeku, terapisti, avokati dhe agjenti i sigurimit së bashku me këshilltarin e tyre të udhëtimit.

Holly-Lombardo-Image-1-1.png

Holly Lombardo, of Holly Lombardo Travel ne Atlanta agjent udhetimi gjate pandemise

KRAHASIMI ËSHTË KOMPLEKS

Mungesa e transparencës gjatë krahasimit të ofertave shkakton kompleksitetin e udhëtimit. Sigurisht, udhëtimi ka faqe për krahasimin e çmimit ashtu si çdo industri tjetër. Por zgjedhja e marrëveshjes së duhur vlen  më tepër se çmimi, dhe kjo është ajo që e bën më të vështirë

Familjet(grupi më i madh i të anketuarve, me 42%) e shohin krahasimin e ofertave të ndërlikuara. Le ta pranojmë, ata kanë mjaft për të thënë.

Një e treta e familjeve e kanë të vështirë dhe harxhim kohe të krahasojnë ofertat kur kërkojnë dhe rezervojnë fluturime dhe hotele. Pra, nuk është çudi që një e katërta (23%) e familjeve nuk u pëlqen të kërkojnë dhe rezervojnë udhëtime.

ezgif-3-4a88e3ca5b.gif

1/3

OF FAMILIES FIND COMPARING OFFERS DIFFICULT AND TIME CONSUMING

INDUSTRITË E TJERA E BËNË MË TË LEHTË

COMPARISON IS COMPLEX

Të mëdhenjtë e shitjes si Amazon i ndihmojnë klientët të marrin vendime duke  treguar produktet në një mënyrë të ngjashme. Ata nuk kanë frikë t'u japin gjithë informacionin duke i lenë të zgjedhin.

Krahasimi i produkteve të udhëtimit për fat të keq ngjason me shumë me vlerësimin  e shërbimeve  hipotekore apo sigurimin e makinës. Kush dëshiron të harxhoje  kohë, stresohet dhe te ndihet i mashtruar? Kjo është arsyeja pse, mesatarisht, udhëtarët vizitojnë 38 vende para se të rezervojnë një udhëtim.

Vendimi është: jo transparent = më i ndërlikuar = më pak argëtues. Opsionet e dobëta të krahasimit shtojnë gjithashtu ndjenjën e "kostove të fshehura", gjë që gërryen besimin - dhe 60% e klientëve mendojnë se udhëtimi nuk ka bere përpara.

Simplest to most complicated to compare offers

Veshje

Restorante

Elektronikë

Udhëtimi

Siguracion
makine

Hipotekat

MODA PROVON QË NJË MASË NUK U BËN TË GJITHËVE

Njerëzit mendojnë se industria e udhëtimeve është e dobët në kujtimin e preferencave të klienteve dhe dërgimin e ofertave të personalizuara bazuar në historinë e tyre të rezervimeve

Disa shitës i njohin klientët e tyre me rrenje e dhemballe. Ata dinë se si t'i bejne per vete. Shitësit e mëdhenj të modës si Shein, Zara ose ASOS e refuzojnë qasjen e vetme për të gjithë, dhe në vend të kësaj përshtatin reklamat dhe përdorin hiper-personalizimin për të kapur klientët sipas preferencave, historisë së blerjeve dhe stilit individual. Por udhëtimi nuk po matet me atë standard.

Moda është shumë hapa përpara udhëtimit kur bëhet fjalë për të kujtuar preferencat dhe personalizimin

45 %

37 %

Veshje

Udhëtimi

EKSPERIENCA DIGJITALE DUHET TË PËRDITËSOHET

Industritë e tjera kanë ecur përpara udhëtimit për sa i përket thjeshtësisë dhe inovacionit. Pritshmerite e klientëve kanë ndryshuar dhe ato po sofistikohen çdo ditë. Industria e udhëtimeve, nga ana tjetër, madje ka rrëshqitur mbas bankingut në mënyrën se si njerëzit e perceptojnë inovacionin e saj. Po, edhe më pak inovative sesa banka.

Klientët po durojnë përvojat e këqija të shitjes, sepse u pëlqen të jenë me pushime. Kjo është një situatë e rrezikshme. Duhet elementi pengues për të vazhduar në pikën e verber të udhëtimit duke e  paraqitur si një kërcënim real për industrinë. Vetëm shikoni se si bankat dhe financat janë dashur të luftojnë për të reaguar ndaj konkurrentëve të rinj si Revolut dhe Venmo.

Industritë e renditura sipas përvojës më inovative dixhitale

Veshje

Financë

Restorante

Udhëtimi

Elektronikë

Siguracion makine

41%

36%

35%

34%

32%

20%

EKSPERIENCA DIGJITALE DUHET TË PËRDITËSOHET

Udhëtaret e biznesit janë përsëri udhëtar. Presin të njëjtën experience kur rezervojnë, si rezervimet e korporatës ashtu dhe pushimet. Por akoma nuk po kuptohet. 87% thonë se rezervimi i udhëtimit të biznesit duhet të jene po aq i thjeshtë sa edhe një udhëtim pushimi. Por 42% thonë se është akoma më i veshtirë.

Kosumatorët e agjencive tona të udhëtimit thonë se ndryshimi është i domosdoshëm dhe bien dakort se standartet e shitjes së një udhëtimi korporate apo leisure duhet të ketë shenjën e barazisë. 82% e agjentëve te korporatave thonë se shitja moderne digitale dhe eksperienca e klientit aplikohet si për udhëtarin e biznesi ashtu edhe nër atë leisure.

87%.png

BESOJNE SE REZERVIMI I NJË UDHËTIMI BIZNESI DUHET TË JETË PO AQ I LEHTË SA NJË REZERVIM PUSHIMESH

(*Theksimi në "duhet të jetë". 42% thonë se në fakt është më I vështirë)

VETËM AGJECITË MUND TA RREGULLOJNË SHITJEN

Shitja e udhëtimeve ka nevojë për një upgrade, por kush do ta bëjë? Pikëpamja jonë është: agjencitë e udhëtimit janë lojtarët e vetëm në treg që janë vërtet të afta të ofrojnë standardet moderne të shitjes që lulëzojnë industritë e tjera. Dhe ja pse.

PËRSHTATJA E NEVOJAVE ËSHTË KRYESORE

Njerëzit duan një përvojë të blerjeve në udhëtim, ku mund të kërkojnë dhe rezervojnë gjithçka në një vend. Kjo është arsyeja pse agjencitë janë më të përshtatshmet për të qenë nxitësit e inovacionit në industrinë tonë dhe për t'u bërë shitës të vërtetë modern të udhëtimeve.

45% e të anketuarve do të preferonin të rezervonin një udhëtim të tërë përmes një uebsajti, i cili ofron zgjedhje të linjave ajrore, hoteleve, kompanive me qira të makinave apo sherbime shtesë. Në veçanti, brezi më i ri i udhëtarëve duan që agjencitë të rrisin lojën e tyre të shitjes. 50% e Gen Z do të preferonin të rezervonin një udhëtim të tërë përmes një faqe interneti.

45%.png

PREFEROJNE TË REZERVOJNË FLUTURIMET, HOTELET, MAKINAT ME QERA DHE SHËRBIMET SHTESE VETËM NGA NJË WEBSITE.

ZGJEDHJA MBI CMIMIN

Konsumatorët nuk duan opsionin më të lirë. Shqetësimi i tyre kryesor është të shohin gjithçka që ju ofrohet. Dhe e vërteta është, vetëm agjencitë e udhëtimit kanë gamen e zgjedhjeve për të ofruar për një shitje të vërtetë. Ato mund të ofrojnë më shumë se çdo faqe e nje linje ajrore apo hoteli.

13%.png

VETEM 13% DO REZERVONIN OPSIONIN ME TE LIRE  NESE DO JU KUFIZOHEJ ZGJEDHJA

GATI PËR SHITJE

Agjencitë e udhëtimit  dinë vlerën që kanë në fushën e industrisë. Janë të gatshëm të ndërtojnë mbi këtë vlerë duke modernizuar mënyrën e shitjes.

81%.png

JANË NË FAVOR TË SHITJES MODERNE PËR TË  PËRMIRËSUAR EXPERIENCEN E KLIENTIT 

TRE BLLOQE NDËRTIMORE PËR SHITJEN MODERNE 

GAME E GJERE ZGJEDHJE

PROMOVIMI MODERNIZUAR

QENDRA ESHTE KLIENTI

Udhëtarët kanë frikë mos shohin gjithçka. Ata duan opsione, shumë opsione. Mënyra për t'i siguruar ata se nuk po mashtrohen është që të kene nje oferte te pasur  duke ndertuar keshtu besimin.

janë tarifat më të mira, tarifat më të përshtatshme dhe ato që njerëzit do të blejnë në të vërtetë të gjitha nga i njejti vend.Zgjedhja është gjithçka

Përputhja e produktit të duhur me konsumatorin e duhur shpejt, me lehtësi dhe transparence do të thotë ridizajnim i punës. Udhëtimi duhet të shkojë përtej rregullimit të çdo ekrani për të fituar një cent me shumë dhe të shesë në kohën e duhur me mjete rezervimi që janë më të thjeshta se standardet, seritë konfuze të formularëve dhe tabelave.

Shitësit e suksesshëm shesin eksperiencen jo paketen. Udhëtimi sjell emocione dhe kujtime, ribashkimi me familjen, takim me shoqerine ose pirja e një piña colada pranë pishinës.

Biznes i suksesshem klientë të lumtur. Por markat e udhëtimit priren të specializohen ne nje hap para udhëtimit, në vend që të ofrojnë eksperience gjatë gjithë udhëtimit. Mundësi të humbura për të përmirësuar përvojën para udhëtimit, gjatë udhëtimit dhe pas udhëtimit.

Nuk keni nevojë për kartë antarsimi - por me gjetjen e mënyrave për te frymëzuar dhe lënë përshtypje. Optimizimi dhe automatizimi me vetë-shërbimin, të dhënat dhe njohuritë mund të zvogëlojë kostot dhe të përmirësojë përvojën e klientit - pa i rene ne qafe ketyre qellimeve.

SHPERBLIMI I SHITJES

Standardi i shitjes  të suksesshme moderne është besnikëria e vërtetë dhe përsëritja e biznesit. Duke rivendosur qartësinë, besimin dhe argëtimin në blerjet e udhëtimit, mund të rrisim besimin dhe të përmirësojmë mënyrën se si perceptohet udhëtimi në krahasim me industritë e tjera.

Pavarësisht nëse kerkojme përmbajtje më të mirë, tregtimin modern ose më shumë përqendrim ndaj klientit, fokusi duhet të jetë në ofrimin e vlerës gjatë gjithë kohes. Kjo është rruga drejt marrëdhënieve më të mira, afatgjata me klientët dhe thyerja e ciklit të riblerjes që mundon të gjithë industrinë e udhëtimit.

Industria dikur shihej si një pionier i shitjes - në fakt, biletat e fluturimit ishin artikujt e parë që shiteshin në internet. Udhëtimi mund të jetë perseri lider. Por ne duhet të mësojmë jashtë zonës sonë të rehatisë dhe të marrim mësime nga të mëdhenjtë e shitjes nga industrite e tjera. Ne duhet t'u shesim klientëve ne  mënyrën që ata duan dhe presin.

Shitja diku tjetër po përparon vazhdimisht. Nëse bizneset e udhëtimit që nuk e ndjekin shembullin, do të mbetemi pas përgjithmonë. Kemi mundësi unike për të pasur produktin e ëndrrave dhe njerëz te dëshpëruar për ta blerë. Pra, le fillojme te shesim siç duhet.

Child-With-Ice-Cream-Cone-Scaled.jpg

METODOLOGJIA

Ky kerkim  u ndërmor në bashkëpunim me Toluna Corporate Insights, për të hetuar ndjenjën e udhëtarëve rreth lehtësisë së blerjeve të udhëtimit në krahasim me industritë e tjera. Anketuam mbi 2000 njerëz nga demografi të ndryshme në shtatë vende të ndryshme, duke përfshirë SHBA, UK, Australi, Hong Kong, Indi, Singapor dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Opinioni i agjencisë së udhëtimit u mat gjithashtu përmes portalit Zëri i Klientit të Travelport.

Të dhënat dhe parashikimet e rikuperimit të udhëtimit bazohen në të dhënat MIDT

Komentet e aplikacioneve janë marrë nga marka të ndryshme te aplikacioneve iOS dhe janë anoniminuar për këtë raport.

bottom of page